Outlook registreren

Wanneer je email wil gaan versturen heb je een mail account nodig. Je kunt een Outlook account, een email adres, aanmaken waarmee je kan mailen en email kan ontvangen.

Hoe kan ik een Outlook account aanmaken?

Een Outlook account aanmaken is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is naar de registratie pagina gaan en daar al je gegevens invullen. Hier kies je ook gelijk het email adres dat je wil gaan gebruiken.

Bij Outlook is het gebruikelijk om een extra beveiliging in te schakelen in het registratie process. Je word gevraagd om je telefoonnummer in te vullen (en te verifiëren) zodat je meer zekerheid hebt dat niemand anders bij jouw mails kan.

Outlook registrerenOutlook account registreren

  1. Ga naar registratiepagina van Outlook, deze vindt je hier: registreren bij Outlook
  2. Vul alle velden in dit formulier in. Let op: het kan zijn dat jouw gewenste e-mailadres al bezet is. Outlook zal daarom een aantal alternatieven adressen voorstellen die nog wel beschikbaar zijn. Deze kan je dan als alternatief e-mailadres kiezen.
  3. Vul de captcha (beveiligingscode) in, ga akkoord met de algemene voorwaarden van Outlook en klik vervolgens op ‘Account maken’.

De mogelijkheden van Outlook e-mail

Na het aanmaken van je nieuwe Outlook-account kun je inloggen in jouw mailbox. Met mail van Outlook kan je heel veel leuke dingen doen, maar het belangrijkste is het versturen en ontvangen van e-mail natuurlijk. Er zijn nog meer functies van Outlook:

  • Het sorteren en archiveren van al je emails zodat je nooit meer iets kwijt raakt.
  • Belangrijke e-mails markeren: deze mailtjes zullen nu beter opvallen met behulp van een icoontje. Gemarkeerde mailtjes komen bovenaan in je Postvak IN te staan waardoor ze extra opvallen.
  • Stuur bijlagen mee in je mailtjes zoals afbeeldingen, Word documenten of PDF’s. Let wel op dat de bestanden niet groter zijn dan 30MB.