Ik kan niet inloggen op Outlook

Het meest voorkomende probleem bij e-mail diensten is dat gebruikers vaak problemen hebben bij het inloggen. Een precieze oorzaak hiervan bepalen is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een hoop elementen die dit login probleem kunnen veroorzaken.

Wachtwoord vergeten

Eén van de meest voorkomende is dat de gebruiker zijn of haar wachtwoord vergeten is en dus niet kan inloggen op Outlook. In dit geval heb je de optie om op het linkje “Wachtwoord vergeten” in het login formulier te klikken. Je word dan doorgestuurd naar een pagina waar je door middel van geheime vragen je wachtwoord kunt herstellen. Mocht dit niet lukken dan zou je in het uiterste geval nog contact kunnen proberen op te nemen met Outlook zelf.

Omdat er veel hackers actief op zoek zijn naar email accounts is het goed dat de providers hier een goede beveiliging op zetten. De voordelen wegen goed op tegen de nadelen, ondanks dat het vervelend kan zijn waneer je je eigen account niet in kan.

Website laadt niet

Een andere oorzaak van het login probleem bij Outlook kan liggen aan een uitval van een server. Wanneer de website geen connectie kan maken met de database kan deze ook niet jouw gegevens controleren. Dit komt gelukkig maar zelden voor en als het voorkomt is het probleem redelijk snel verholpen. Mocht dit de oorzaak zijn van jouw probleem dan is het het beste om een half uurtje later het nogmaals te proberen.

Gegevens kloppen niet

Niet alleen het wachtwoord kan verkeerd zijn, ook kun je per ongeluk het verkeerde email-adres ingevuld hebben. Aangezien niet iedereen dit even snel doorheeft kan het geen kwaad om dit dubbel te controleren. In de meeste gevallen gaat men er vanuit dat het wachtwoord niet klopt en blijven ze deze veranderen. Bekijk dus goed welke info je in het login formulier getypt hebt voordat je probeert in te loggen.

In alle andere gevallen van problemen bij het inloggen kun je contact opnemen met Microsoft Outlook zelf. Ze hebben op hun website een eigen tool waarmee je probleem wellicht opgelost kan worden.